Aktuellt i SD:s knä

Hur ska man bevaka Sverigedemokraterna? Vi orkar inte ens försöka ta ett helhetsgrepp på den frågan men det finns ju ett skäl till att vi försöker driva den här bloggen, nämligen att försöka påminna om att medierna inte borde reproducera en bild av Sveriges etniska minoriteter som inte är med sanningen överensstämmande.

Vissa, som bloggen Vi i Sverige, gör detta genom att göra det som ytterst få etablerade politiker ägnat sig åt i den här valrörelsen, nämligen använda fakta-argument. (Oftast i alla fall).

Vi försöker göra det genom att granska granskarna – medierna – och hur alltför många av dem omedvetet och okritiskt hjälper till att upprätthålla bilden av etniska minoriteter som passiva offer i miljonprogramsområden och mantrat om att ”invandringen har misslyckats” trots att det är långt ifrån någon självklar sanning.

SVT:s Aktuellt ska vara ett aktualitetsprogram som fördjupar, som är fint och djupt och respekterat och välgjort. Trots detta klarar programmet inte att säga mycket nytt om Sverigedemokraterna, i likhet med många andra medier. Programmet gjorde ungefär samma sak i kväll som när alla togs på sängen av SD:s framgångar i valet 2006 – åkte och intervjuade Expo. Därefter fokuserades det på flyktinginvandring, för att hjälpa Jimmie Åkesson få upprepa sina budskap, möjligen genom att mildra tesen om invandrare som ett problem genom att förmedla att de är ”ett nödvändigt ont”.

En timme senare var Åkesson i Kvällsöppet:

”Den stora muslimska invandringen har lett till fler hatbrott, våld mot kvinnor och antisemitism” fick Jimmie Åkesson hävda oemotsagd utan att krävas på fakta.

”Man har ett helt annat debattklimat i Danmark” säger Jimmie Åkesson och ombeds halvhjärtat förklara vad han menar. Sedan hoppas det vidare mellan programledaren Jimmie Åkessons hjärtfrågor utan så mycket reflektion. Han kan hävda att ”Den misslyckade integrationen beror på att invandringen varit för stor” utan kritiska följdfrågor.

Ekdahl säger hjälpsamt att invandringen/segregationen är ett problem ”med  många förorter i storstäderna” utan att ens reflektera själv kring sitt påstående.

Vi har tjatat om bred bevakning på bloggen från och till i över ett år. (Även om det varit skralt med det under våren/sommaren).Vi gör det inte för att vi tycker det är gulligt med multikultibevakning eller för att vi vill bedriva propaganda, utan för att medierna osynliggör den stora massan i de etniska minoriteterna som är småbarnsföräldrar, skattebetalare, bilägare och som folk rent generellt är mest.

De etniska minoriteterna finns överallt i Sverige, men den världsbild som alltför ofta reproduceras i medierna är Sverigedemokraternas.

/KM

Annonser

One response to “Aktuellt i SD:s knä

  1. Pingback: Tweets that mention Aktuellt i SD:s knä | Medier och mångfald -- Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s