Var är iranierna?

SvD har nyheten om att kulturnämnden i Stockholm blivit ålagda att gå i god för att invandrarorganisationer som får bidrag till aktiviteter verkar för jämställdhet, demokrati och annat bra. Eller som reporter Johan Hellekant skriver:

Är de somaliska föreningarna i Stockholm jämställda? Är kurderna goda demokrater? Och vilken syn har de svenskiranska organisationerna på hemlandets religiösa styre?

Två kommentarer:

1) Inga iranska föreningar finns med på listan av bara namnen att döma.

2) Föreningsmedlemmarna bor i Sverige, som alltså är deras hemland. Vi har inget religiöst styre här.

Det ligger ett 80-tal ansökningar på Kulturnämndens bord. Vi hade velat ha frågor från reportern om varför Kulturnämnden tycks ha en beef med just människor från Turkiet, Irak, Somalia och Bangladesh som i princip är de som utgör listan på 19 föreningar som ska granskas.

Finns det inga iranska föreningar exempelvis (reportern tycks ju själv anta det eftersom han nämnt iranierna i ingressen)? Hur finansieras närradiokanalerna till exempel?

KM

6 svar till “Var är iranierna?

  1. Detta lika vanliga som märkliga (miss)bruk av ordet ”hemland” har alltid roat mig…

  2. Kommittén för försvaret av kvinnors rättigheter i Iran (IKFI)

    Denna förening finns med på listan. Men visst är det förjävligt att det ska vara så här år 2009? Tror fan att de egentligen försöker leta efter finansiering av terrorism…

  3. Pingback: Det viktigaste svaret saknas fortfarande! « Medier och mångfald

  4. Pingback: Novembers mest lästa « Medier och mångfald

Lämna en kommentar